Ray Farr

2003 Ray Farr

Ray Farr 

Etter 10 år som trompetist i BBCs orkester, valgte engelskmannen Ray Farr en karriere som profesjonell dirigent. Gjennom de siste tretti årene har han ledet hundrevis av konserter over hele verden, i konsertsaler som Royal Albert Hall i London og operahuset i Sydney, Australia. Han høster stor anerkjennelse for underholdende, innovative programmer og sine egne arrangementer av lettere populærmusikk for ulike ensembler. Han har imidlertid også lang erfaring med klassisk, symfonisk repertoar og dirigerer orkestre og kor i opera, ballett og oratorier. Han gjester jevnlig ulike ensembler i Norge og utlandet, og har hatt en rekke TV-opptredener. Ray inviteres ofte til å dømme i musikkonkurranser, og han har lang og bred erfaring etter å ha dømt flere hundre konkurranser rundt om i verden.

Ray vokste opp i Frelsesarmeens musikalske miljø og har derfor brassband i blodet, men han setter også stor pris på janitsjarkorps. Han utdannet seg ved Birmingham School of Music og berømte Royal Academy of Music i London.
Han underviste selv ved Durham University (England) i 10 år, hvor han som Conductor in Residence ledet direksjonsstudier og blant annet holdt svært populære spesialiseringskurs i arrangering.  Han har publisert mer enn hundre arrangementer og komposisjoner, og to bøker – en om direksjon, og en om den engelske Distin-familien, som var sentrale i utviklingen av brassbandkonseptet midt på 1800-tallet.

Musikkmagasinet “Brass Band World” beskrev ham ved en anledning som en legende. Ray har imidlertid fremdeles mye ugjort, og er travelt opptatt på freelancebasis fra sitt hjem like utenfor Oslo. Denne sesongen er han vår dirigent på Oslo Brassfestival 23.-24.april 2021.