Dirigenter for Brøttum Brass 2017/2018

 

 

Erling JErling. Myrseth er utdannet trompetist og dirigent fra Bergen Musikkonservatorium (Griegakademiet) og Norges musikkhøgskole. Han har de siste 25 årene arbeidet som freelance-dirigent, kursholder og dommer. Han har lang og allsidig erfaring som kulturskolelærer, instrumentalpedagog, dirigent, instruktør, kursholder og dommer på alle nivåer. Erling har vært engasjert som timelærer ved Toneheim folkehøgskole. Myrseth har arbeidet aktivt med utvikling og utdanning av dirigenter og har i tillegg vært musikalsk leder for NMFs sommerkurs i over 20 år. Han har vært dirigent for Brøttum Brass ved en rekke tidligere anledninger og er nå vår faste dirigent.

 

 

 

2003 Ray Farr

Ray Farr

Etter 10 år som trompetist i BBCs orkester, valgte engelskmannen Ray Farr en karriere som profesjonell dirigent. Gjennom de siste tretti årene har han ledet hundrevis av konserter over hele verden, i konsertsaler som Royal Albert Hall i London og operahuset i Sydney, Australia. Han høster stor anerkjennelse for underholdende, innovative programmer og sine egne arrangementer av lettere populærmusikk for ulike ensembler. Han har imidlertid også lang erfaring med klassisk, symfonisk repertoar og dirigerer orkestre og kor i opera, ballett og oratorier. Han gjester jevnlig ulike ensembler i Norge og utlandet, og har hatt en rekke TV-opptredener. Ray inviteres ofte til å dømme i musikkonkurranser, og han har lang og bred erfaring etter å ha dømt flere hundre konkurranser rundt om i verden.

Ray vokste opp i Frelsesarmeens musikalske miljø og har derfor brassband i blodet, men han setter også stor pris på janitsjarkorps. Han utdannet seg ved Birmingham School of Music og berømte Royal Academy of Music i London.
Han underviste selv ved Durham University (England) i 10 år, hvor han som Conductor in Residence ledet direksjonsstudier og blant annet holdt svært populære spesialiseringskurs i arrangering.  Han har publisert mer enn hundre arrangementer og komposisjoner, og to bøker – en om direksjon, og en om den engelske Distin-familien, som var sentrale i utviklingen av brassbandkonseptet midt på 1800-tallet.

Musikkmagasinet “Brass Band World” beskrev ham ved en anledning som en legende. Ray har imidlertid fremdeles mye ugjort, og er travelt opptatt på freelancebasis fra sitt hjem like utenfor Oslo. Vi er så heldige at vi også i år har fått engasjert han som vår dirigent i NM for brassband i februar, der vi deltar i 1. divisjon.

 

 

 

john philip hannevik

John Philip Hannevik ble født i Tromsø i 1970. Som barn av offiserer i Frelsesarmeen har han bodd flere steder i Norge, i tillegg til å være bosatt noen år i Storbritannia. Philip arbeider fulltid som dirigent og musiker. Han var med på å starte Oslofjord Brass, som han dirigerte fra oppstarten i 1995 og fram til 2002. Philip har i mange år vært dirigent for Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester, Drammen Konsertorkester, Sandefjord Brass Symposium, Jaren Hornmusikkforening, Nittedal og Hakadal Janitsjar og for Templet Hornorkester.

Philip har i en årrekke arbeidet ved Frelsesarmeens Musikkseksjon i Oslo, der han jobbet med ulike prosjekter som sommermusikkleire, kompetanseøking hos Frelsesarmeens musikkledere, og med utvikling av materiell/noter. Han har også i flere år vært musikalsk leder for NRK og Frelsesarmeens julekonsert.

Philip er utdannet sosionom, men har senere studert musikkvitenskap hovedfag (cand. philol.) ved Universitetet i Oslo. Han ble nummer 3 i den internasjonale konkurransen for unge brassdirigenter som ble arrangert i Bergen i 2003. I 1994 mottok Philip kommandør Richard E. Holz (USA) sitt minnestipend, som deles ut en gang i året til unge utøvende musikere i Frelsesarmeen. Philip har som dirigent besøkt Russland, Chile, Zambia, Zimbabwe, Kenya, USA og flere land i Europa. I 2009 var han ”Special Guest” ved Star Lake Musiccamp i New Jersey, USA – en av verdens mest kjente musikkskoler for brass. Han har dirigert i elitedivisjonen i det nordamerikanske brassbandmesterskapet, og i 2010 sommer var han hovedgjest ved store musikkleirer i Texas og i Chicago. Philip har i tillegg skrevet to bestillingsverk til NM, et for brassband og et for janitsjar. I dag er han en ettertraktet freelancedirigent og vi er veldig glade for å ha han med på vårt konsertprosjekt i november.